SJÖBEGRAVNING

Sjöbegravning med gravsättning till havs

Vi har med tiden märkt att som ett alternativ till gravsättning i en minneslund kan vara en sjöbegravning med gravsättning till havs. De flesta människor känner ett lugn när det närmar sig vatten och havet.

De naturliga elementen (vatten, jord, luft, eld) är viktiga att närma sig för att det ska bli en så fin och hedrande begravningsceremoni som möjligt även med ett inslag av levande musik kan detta bli vackert minne att bära med sig.

Detta begravningsalternativ kan vi genomföra i hela Stockholms skärgård från ARHOLMA till LANDSORT beroende på var den som avlidit hade för anknytningar och levnadshistoria i skärgården. Förslagsvis en borgerlig begravningsceremoni med urna av sand, på vägen ut till önskad gravplats, till exempel Saxarfjärden sker avsked från båten och handblommor kastas i havet.

Tillstånd för gravsättning till havs ansöker man hos Länsstyrelsen i god tid innan, vi hjälper er med det.

Avslutningsvis när ceremoni och gravsättning är klar och urnan och handblommor har spridits i havet så blir det en minnesstund med mat/ dryck ombord på vägen tillbaka.

Levande musik är ett levande och vackert inslag och förgyller stunden ombord på båten. Länk musik och sång

Här varierar pris beroende på val av storlek på båt/meny/musik/personal och detaljer runt ceremonin som man kan lägga till eller göra själv.

Vi återkommer med offert/prisuppgift efter önskemål.

 

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION
SE VÅR PRISLISTA
Borgerlig begravning
Minnesstund på båt